Web Analytics

Rotterdam

Rotterdam

Een stad van contrasten Een kennismaking met RotterdamNederland is een land van vele contrasten. De mensen staan bekend om hun lange, slanke gestalte, maar Nederland is ook het land van windmolens en klompen. Nederland is beroemd om zijn grachten en zijn bloemen, maar het herbergt ook de drukste haven ter wereld. En in het midden van dit alles ligt de stad Rotterdam. Rotterdam is een stad die zowel oud als nieuw is.

Ze werd gesticht in de 13e eeuw, maar een groot deel van de stad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest. Tegenwoordig is Rotterdam een stad die herbouwd en vernieuwd wordt. Het is een stad van contrasten, waar oud en nieuw elkaar ontmoeten en waar Nederlandse traditie en internationale invloed elkaar ontmoeten.Het oude stadscentrum Het oude stadscentrum van Rotterdam werd tijdens de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest. Er zijn echter nog enkele overblijfselen van de oude stad overgebleven. Daartoe behoort het Witte Huis, dat het huis was van Cornelis de Graeff, een van de belangrijkste politieke figuren uit de Nederlandse geschiedenis.

Een ander overblijfsel uit het verleden is het Schielandshuis, dat ooit een van de hoogste gebouwen van Europa was. Tegenwoordig herbergt het een museum dat de geschiedenis van Rotterdam vertelt. Het nieuwe stadscentrum In tegenstelling tot het oude stadscentrum is het nieuwe stadscentrum na de Tweede Wereldoorlog gebouwd. Dit deel van Rotterdam wordt gekenmerkt door zijn moderne architectuur en zijn internationale invloeden. Een van de bekendste gebouwen in het nieuwe centrum zijn de Kubuswoningen. Deze huizen zijn ontworpen door de Nederlandse architect Piet Blom en ze zijn werkelijk een bezienswaardigheid. Een ander opmerkelijk gebouw in het nieuwe stadscentrum is de Bibliotheek Rotterdam, ontworpen door de Nederlandse architect Joost Meuwissen De haven van Rotterdam Geen bezoek aan Rotterdam zou compleet zijn zonder een bezoek aan de wereldberoemde haven. De haven van Rotterdam is niet alleen de drukste haven van Europa, maar ook een van de drukste havens ter wereld. De haven is zo groot dat hij zelfs een eigen vliegveld heeft! Tijdens een bezoek aan de haven kun je een aantal van de grootste schepen ter wereld van dichtbij bekijken, terwijl ze komen en gaan vanuit dit drukke knooppunt.

Conclusie


Rotterdam is een stad die voor elk wat wils heeft. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis of architectuur, kunst of cultuur, er is hier iets om van te genieten. Dus waar wacht je nog op? Kom deze fascinerende stad zelf ontdekken!

Energielabel Rotterdam

Link toevoegen

Link toevoegen